Skæring i stål og stålplader

  laserskæring

Inden du starter din vinkelsliber, skulle du måske lige vide dette

Med en laserskæring i stålplader eller andet metal, kan du nedbringe varme inputted i materialet.

Derfor er vinkelsliber arbejde ikke at anbefale til pladearbejde, hvis ikke det skyldes at du står i en situation hvor du ikke har mulighed for at undgå de skæringer.

Her ses Bodor laser med 3 kW effekt laserskære i en 5 mm jernplade.

Lasæskering er her udført i 5 mm jernplade, tegningen er tegnet i Solid Works og sendt til laserskære-programmet som en Dxf fil. dette sikre at filen er i et format alle CNC-maskiner kan arbejde med.

Med vinkelslibere kommer der en masse krater og varm inputtet, dette betyder også en del for det efterfølgende arbejde, men laser kan du svejse direkte efter.

Helt uden krater

De fleste overflader bliver helt uden krater og i rustfri stål opstår der end ikke farveskift i plades overflader, dette skyldes fiberlaserens hurtighed og meget lille snit, samt brugen af nitrogen som skæregas / beskyttelsesgas.

Slibning med flader også en løsning for at efter behandle overflader efter laserskæring

Global montage


Laserskæring i stål og andre metaller. 

-med Fiber laser kan man skære i mange metaller, herunder er blot lidt af de metaller der kan skæres i Global montage’s fiber laser

læs mere om Bodor fiber laser her

  • Rustfri stål
  • Jern
  • Aluminium
  • Messing
  • Kobber
  • special stål

Laserskæring er den mest fleksible og mest anvendte metode til udskæring.

Laserskæring er den mest fleksible og mest anvendte metode til udskæring af emner fra plade i jern- og metalindustrien.

Hos smedefirmaet Global montage tilbydes fiber laserskæring med den nyeste teknologi.

Uanset opgavens størrelse, her skæres også for private og for det offentlige. Hos Global montage har fiberlaser maskinen det mellem størrelse som passer bedst til det brede marked i Danmark.

Laserskæring til opgaver: Tynd eller tyk, aluminium, stål, rustfrit, kobber, messing…1 mm eller 20 mm tyk…..1 stk. eller 10000 stk.

Vi har passion og udstyret til at tilbyde en præcis og optimal laserskæring.

Laserskæring – er en avanceret men ældre teknologi

Laserskæring er en ældre proces, hvor man af plademateriale udskærer et emne med en laserstråle i en plade, som med fordel er styret ved en CNC styret maskine, også kaldet en laserskærer.

En laserskærer kan arbejde i mange forskellige materialer som almindeligt stål, rustfast stål, aluminium og andre metaller samt i mange ikke-metalliske materialer.

Normalt bruges Co2 laser til ikke metaller.

FIBER LASER

Som en forholdsvis ny teknologi er laserskæring vokset fra Co2 til Fiber og dette er stadig i en rivende udvikling. Hvor firmaer for 15 år siden kun kunne skære i tyndere plader og typisk kun op til 5-6 mm stål

Kan fiber laser i dag skære i op til 50-60 mm. Når der skal skæres, bliver laserskærings program sendt direkte, som en DXF fil til maskinen.

Herefter kan maskinens omstilles til det materiale der skal skæres i, det er som reglen kun en dyse der skal byttes ud og derfor er omstillingen meget hurtigt. En moderne

Fiber laser med høj effekt arbejder hurtigt og meget nøjagtigt, inden for 2/10 dele af en millimeter.

Samtidig kan der betydes automatiske materialefødning så laserskæring sker uden manuelt fordyrende arbejde, laserskæreren kan arbejde ubemandet, så længe der er materiale i maskinen.

Men den komplekse teknologi kan priserne komme ned og det tillader, at man kan konkurrere med skæring mod selv de store firmaer, men det bedste er hastigheden en ny opfindelse eller en arbejdsopgave kan udføres på.

Videoen herunder viser global montages laserskære.

Hos Global montage kan en tegning fra morgenstunden blive til et færdigt emne til fyraften, sendes med fly til den anden end af verden over natten og sikre en produktion allerede dagen efter.

Søger du en pålidelig leverandør til svejsning eller fremstilling af produkter ved laserskæring, er du velkommen til at kontakte Global montage for et uforpligtende tilbud. 

TIG svejsning i laserskåret emner har førhen krævet overfladerne var blevet efterbehandlet, men med fiberlaser, kan du svejse direkte videre på overfladen.