Fremstilling af stål ben i 8 og 10 mm jern

  svejsning

Laserskæring, bukning og svejsning. Ser her hvordan du kommer fra laserskære til færdigt produkt.

Her vises hvordan man på smedeværkstedet kan skære plader ud efter tegninger, bukke dem på bukke maskine, for til sidst at svejse stumperne sammen

Svejsning er kun en del af smedeuddannelsen, faktisk er det næsten det mindste af uddannelsen, svejsning er jo kun til for at samle emner der er fremstillet, hvor boltsamlinger eller andre løsninger ikke er aktuelle.

Alt efter opgave skal svejseform og udførelse ud vælges, det er langt vigtigere at kunne vælge det rigtige frem for at kunne svejse det forkerte.

Her i videoen skal der fremstilles fødder til en maskine, tegningerne er lavet i 3D, her efter er de udfoldet til DxF filer.

DxF filerne er sendt til laserskærer og her bliver de Nestet sammen på pladen, med Nesting, sikre man at alle filer bliver skåret ud af pladen og med så lidt spild som muligt, her kræver det lidt ekstra forståelse, så det ikke kun er programmet der komme med sine input, men der også er ligist forståelse for måden, emnerne bliver lagt på pladen.

På den måde spares mange penge ved at skære emner ud på laserskæremaskinen.

Efter bukning af emnerne bliver de svejset sammen, de emner der er i videoen, er ikke belaster mere end de blot kan samles med co2 og massivt tråd.

Vil du læse mere om andre ting indefor svejsning, er du velkommen til at snuse lidt rundt på siden.