CNC kantpresse på 160Tonx3200mm

  CNC styrret kant-presse

Plade bukkemaskine på 160T

Hos Global montage bukkes en masse, med en ny indkøbt 160 Ton CNC kantpresse er arbejdede sat et gear op

Investeringen i CNC maskine er en realitet og det er heller ikke det første eller det sidste i firmaet, men med udskiftningen af maskinen som hidtil havde tjent virksomheden godt, kom nye muligheder og order størrelserne kunne øges.

Maskinen er 160Ton og med en længde på 3,2 meter kan der bukke lange profiler og store plader i alle materialer.

Ordre til maskinen var på plads

Hos Global var den vigtigste ordre i hus inden investeringen i nye CNC styret kantpresse var installeret i firmaet, ordrene til maskinen havde været lavet og indkørt hos underlorandør.

herved havde hele planlægning og udfordringerne i udvikling af kundes opgaver, været lagt ud til underleverandør og global montage havde lært af de udviklings fejl som kan opstå når ideer bliver udviklet i 3D og siden skal efter prøves og masse produceres.

Efter test og udviklings arbejdet indenfor profil produktion er tiden og udviklingen igen sat nye ideer i gang, der igen forfinet på udførelsen og nye værktøjer er implementeret for at øge produktionen og sætte omkostningerne ned.

Kunde opgaven er profiler i stål, enkelt bukke elementer består af 2 buk, mens andre er oppe på 8 og 9 buk, her kommer CNC styringen rigtig til sin ret. Bukke maskinen bukker konstant og flytter bagstop i flere retninger lige så hurtigt som opgaven kræver dette, hvis produktionen skal geares mere, er næste skridt robot arm til at håndtere emnerne, dette er dog ikke på årets ønskeliste endnu.

Profilerne bliver efterfølgende samlet ved hjælp af punkt-svejsning som også kendes fra bilproduktion og større industri produktioner, dette giver til opgaven det bedste og mest ensartet samlings metode. De færdige emner efter behandles med galvanisering og enkelt males i RAL farver med pulverlak overflade.

CNC kantpresse

Tiden der bruge ved programmering er hurtigt forsvundet når maskinen først kører, vi ser emner som bukkes på under 1 minut fra de tages fra palle til de ligger på reolen, klar til næste step.

Og når ordre kommer igen, som de jo gør i stigende omfang. Så det let at finde det gamle program frem, installere de enkelte bukke værktøjer (overværktøj, underværktøj) her efter fortages et test buk, tjek af tegninger og tolerancer.

Her efter er produtionen igang igen.

En CNC maskine glemmer ikke pludselig noget, dette giver en øget sikkerhed og nøjagtighed i produktionen. Når operatøren ved maskinen er lige så skarp, kan dette gå op i en højre enhed.